Over Mediation

Ik vertel u graag wat ik doe

Hoe Mediation u kan helpen

Voor ons is mediation het mooiste vak wat er is. Het legt verbinding tussen mensen waar mensen elkaar kwijt zijn geraakt of waar mensen elkaar eerder niet kenden maar wel met elkaar van doen hebben. Overal ontstaan relaties met buren, tussen ouders als ex-partners, werkgever en werknemer en ook tussen dader en slachtoffer.

Het juridisch kader is voor ons dienend en niet leidend. Dit geldt bij familiezaken zoals bijvoorbeeld bij echtscheiding. Maar ook bij strafzaken. In de rechtszaal is geen ruimte voor dialoog. De dader zal door zijn advocaat worden afgeraden contact met het slachtoffer te zoeken en spijt te betuigen. Het slachtoffer zal op zijn buurt hier onverschilligheid uit halen. Bij de mediator is hier wel ruimte voor.

Veelal is een conflict voor mensen een emotioneel gebeuren, het kan dan lastig zijn om de juiste keuzes te maken en te weten welke kant je op moet. De mediator kan hierin hulp bieden om partijen op onafhankelijke en transparante wijze te begeleiden naar een oplossing die door een ieder wordt gedragen.

Familie mediation
Familiemediator.nl

Mocht onderling overleg niet lukken, dan kunnen wij uw gesprekken begeleiden om tot een beter resultaat te komen. Hierbij kijken wij verder dan het juridisch kader.

Mediation in
Strafzaken

Bent u verwikkeld geraakt in een strafrechtelijke procedure maar wilt u uw conflict liever echt oplossen? Mediation kan u uitkomst bieden.

Mediation in
Zorg & Welzijn

Met mijn kennis van Zorg en Welzijn begeleid ik u graag op zorgvuldige wijze bij uw conflict met uw cliënt, patiënt of hulpverlener.

Close
Go top Met
gemaakt door
Burggraaf Media